Itt a legfontosabb koktélokhoz való italokat talájátok elsősorban.
Az abszint egy alkoholtartalmú ital, mely főleg fehér ürömből, ánizsból és édesköményből készül. A smaragdzöld folyadék általában rendkívül magas (50%-nál több) alkoholtartalmú és kesernyés ízű. Ebből kifolyólag vízzel hígítva és cukor hozzáadásával fogyasztják. Amikor vízzel keverjük, érdekes hatásnak lehetünk tanúi, ugyanis az abszint a víz hatására opálos fehér-zöld színt vesz fel. Ennek oka az italban található illóolajok, főleg az ánizsolaj nagyon rossz vízoldhatósága, melyek a hígítás során kicsapódnak az oldatból. Ez a színváltozás (Louche-hatás) lehet az egyik oka annak, hogy az abszintfogyasztást már-már rituális keretek közé emelik. további infó az abszintról: hu.wikipedia.org/wiki/Abszint
Aguardente de cana Pitú (Cachaca): Brazíliában készülő cukornádpálinka. Koktélokba a Németországba importáló Riemerschmid cég hordóiból palackjaiból használjunk
Angostura: A koktélokba leggyakrabban belekerülő keserű. A trinidadi Dr. Siegert and Sons cég italából csak néhány cseppet használjunk koktéljainkhoz.
Apricot Brandy: Barackpálinkából és barackléból előállított gyümölcslikör
Bénédictine D.O.M. Fécamp kolostorában hagyományőrző recept alapján, gyógynövényekből és fűszernövényekből készített likőr. Emésztést elősegítő ital.
Brandy,Weinbrand,Konyak: különböző minőségben valamennyi bortermeő országban előálított borpárlat.
Calvados: normandiai almaborból készülő gyümölcsbor párlat.
Campari: Milánóból származó, akohol,narancshéj és narancsvirág alapú keserű, általában aperitifként szódával fogyasztják.
Champagne: A francia Champagne megyében pinot és chardonnay szőlőből állítják elő.
Ízvariációk:
brut: természetesen száraz
extra sec: nagyon száraz
sec száraz
demi-sec: fél száraz
Keveréshez a száraz fajták kellenek.
Cherry Brandy: gyümölcslikőr, meggyléből meggypálinka hozzáadásával készül
Cointreau: a Curacao Triple Sec egyik fajtája.
Crémé: sűrűn folyó,édes likőr legismertebb a kakaóból készülő fehér vagybarna színű Créme de Cacao, fekete ribizliből előállított Créme de Cassis és a mentolos ízű fehér és zöld Créme de Menthe
Curacao: A zöld curacao narancs héjából nyert illóolajaromával ízesített likőr.áttetsző Triple Sec fajtának 40% akoholtartama van és szárazabb mint a 35%-os narancssárga Curacao Orange likőrnek
Danziger Goldwasser: aranyfüsttel színezett fűszerlikőr
Dubonet: fehér és piros szőlőből, speciális fűszerkeverékkel ízesített francia aperitif.
Fernet Branca: 40különféle gyógy és fűszernövény kivonatával készülő olasz gyomorkeserű
likõr:cukrot tartalmazó, természetes vagy mesterséges adalékanyagokkal ízesített szeszesitalok.
A likõrök alkoholtartalma alacsonyabb a pálinkáknál. A különleges likõröket természetes eredetû ízesítõanyagok hozzáadásával készítik. Az adalékok, ízjellegük alapján megkülönböztetünk keserû-, növény-, fûszer-, gyümölcs-, emulziós-, krém-, whiskey- és egyéb ízesítésû likõröket. A likõrök alkohol és cukortartalma likõrfajtánként is igen eltérõ.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.