Hírdetés

Ital kedvencek

Koktélok,Italok oldala

Rovatok

Naptár

május 2025
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31

Hírdetés

2007.11.28. 17:56 Ruszlee

Ital fajták

Itt a legfontosabb koktélokhoz való italokat talájátok elsősorban.

 

Az abszint egy alkoholtartalmú ital, mely főleg fehér ürömből, ánizsból és édesköményből készül. A smaragdzöld folyadék általában rendkívül magas (50%-nál több) alkoholtartalmú és kesernyés ízű. Ebből kifolyólag vízzel hígítva és cukor hozzáadásával fogyasztják. Amikor vízzel keverjük, érdekes hatásnak lehetünk tanúi, ugyanis az abszint a víz hatására opálos fehér-zöld színt vesz fel. Ennek oka az italban található illóolajok, főleg az ánizsolaj nagyon rossz vízoldhatósága, melyek a hígítás során kicsapódnak az oldatból. Ez a színváltozás (Louche-hatás) lehet az egyik oka annak, hogy az abszintfogyasztást már-már rituális keretek közé emelik. további infó az abszintról: hu.wikipedia.org/wiki/Abszint 

Aguardente de cana Pitú (Cachaca): Brazíliában készülő cukornádpálinka. Koktélokba a Németországba importáló Riemerschmid cég hordóiból palackjaiból használjunk


Angostura: A koktélokba leggyakrabban belekerülő keserű. A trinidadi Dr. Siegert and Sons cég italából csak néhány cseppet használjunk koktéljainkhoz.


Apricot Brandy: Barackpálinkából és barackléból előállított gyümölcslikör


Bénédictine D.O.M. Fécamp kolostorában hagyományőrző recept alapján, gyógynövényekből és fűszernövényekből készített likőr. Emésztést elősegítő ital.


Brandy,Weinbrand,Konyak: különböző minőségben valamennyi bortermeő országban előálított borpárlat.


Calvados: normandiai almaborból készülő gyümölcsbor párlat.


Campari: Milánóból származó, akohol,narancshéj és narancsvirág alapú keserű, általában aperitifként szódával fogyasztják.


Champagne: A francia Champagne megyében pinot és chardonnay szőlőből állítják elő.

Ízvariációk:

brut: természetesen száraz

extra sec: nagyon száraz

sec száraz

demi-sec: fél száraz


Keveréshez a száraz fajták kellenek.


Cherry Brandy: gyümölcslikőr, meggyléből meggypálinka hozzáadásával készül


Cointreau: a Curacao Triple Sec egyik fajtája.


Crémé: sűrűn folyó,édes likőr legismertebb a kakaóból készülő fehér vagybarna színű Créme de Cacao, fekete ribizliből előállított Créme de Cassis és a mentolos ízű fehér és zöld Créme de Menthe


Curacao: A zöld curacao narancs héjából nyert illóolajaromával ízesített likőr.áttetsző Triple Sec fajtának 40% akoholtartama van és szárazabb mint a 35%-os narancssárga Curacao Orange likőrnek


Danziger Goldwasser: aranyfüsttel színezett fűszerlikőr


Dubonet: fehér és piros szőlőből, speciális fűszerkeverékkel ízesített francia aperitif.


Fernet Branca: 40különféle gyógy és fűszernövény kivonatával készülő olasz gyomorkeserű


likõr:cukrot tartalmazó, természetes vagy mesterséges adalékanyagokkal ízesített szeszesitalok.

A likõrök alkoholtartalma alacsonyabb a pálinkáknál. A különleges likõröket természetes eredetû ízesítõanyagok hozzáadásával készítik. Az adalékok, ízjellegük alapján megkülönböztetünk keserû-, növény-, fûszer-, gyümölcs-, emulziós-, krém-, whiskey- és egyéb ízesítésû likõröket. A likõrök alkohol és cukortartalma likõrfajtánként is igen eltérõ.

Szólj hozzá!

Címkék: ital fajták


A bejegyzés trackback címe:

https://italok.blog.hu/api/trackback/id/tr40245678

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása